ČOI - cestovni-ruch.cz
cestovni-ruch.czCZeCOT.infoWMP.czXMLevents
logo cestovni-ruch.cz

 Databáze dodavatelů
 Reality v CR
 Hotelnictví
 Cestovní kanceláře
 Pohostinství
 Lázeňství
 Hoteloví podvodníci
 Informační zdroje
 Zákony a vyhlášky
 Evropská unie
 Letecká doprava
 Výstavy a veletrhy
 Vzdělávání
 Statistika
 Kategorizace
 Diskuzní fóra
 Reklama a kontakt
 
RSS 2.0.

ČOI


·07.09.2007 | Michael Klima | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·07.09.2007 | Michael Klíma | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·10.09.2007 | pivodum | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·10.09.2007 | Milan Nemrava | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·11.09.2007 | Moravská banka vín | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·07.09.2007 | RICCO | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·05.09.2007 | ctxsax@tiscali.cz | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | lada | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | Hana Strobachová | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | lada | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | lada | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | lada | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·03.09.2007 | long | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·03.09.2007 | Milan Nemrava | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·03.09.2007 | David W. Novák | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | aja_t@centrum.cz | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | David W. Novák | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | David W. Novák | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·04.09.2007 | Moravská banka vín
·04.09.2007 | Karolina Kuncová | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat
·03.09.2007 | Milan Nemrava | Zobrazit Zobrazit Poslat emailem Poslat

Poslat emailem Poslat e-mailem  Komentovat
Příspěvek od Moravská banka vín z 04.09.2007

Je samozřejmé, že se v JL udává váha v syrovém stavu, ale je také na
majiteli, aby dal potřebné pokyny, jak má jídlo vypadat. Někdy se doopravdy
stane, že se maso "scvrkne", jelikož je nekvalitní a potom by se tomu mělo
uzpůsobit i servírování. Nicméně platí i to, že kontrolovat by si měl
majitel jak gramáže tak kvalitu a pokud je maso nekvalitní změnit dodavatele
tak, aby host byl spokojený.
V naší restauraci to děláme tak, že udáváme např. váhu v syrovém stavu 150g,
ale dle kalkulací kuchař řeže maso na 180g, čímž je porce kvalitnější.

Stanislav Šida
Moravská banka vín.
www.bankavin.cz

-----Original Message-----
From: diskuse@cestovni-ruch.cz [mailto:diskuse@cestovni-ruch.cz]
Sent: Tuesday, September 04, 2007 10:13 AM
Subject: COI (20^3100^5936)

-------------------------> doporucujeme <-----------------------------
Hledate vhodneho dodavatele? Zkuste www.cestovni-ruch.cz/dodavatele/ !
Hledate objekty k provozovani? Zkuste www.cestovni-ruch.cz/reality/ !
----------------------------------------------------------------------
Prispevek pridan v 04.09.2007-10:10
Prispevek zadal uzivatel "aja_t@centrum.cz ", email: aja_t@centrum.cz
Prispevek do fora "Gastroporadna"
Prispevek na tema "Tema: COI; "
Text prispevku:

Dobry den,
vaha masa i jinych surovin uvadena v syrovem stavu je v poradku, jen to pak
musi! byt nekde v JL uvedeno.
Garantovat pokazde tu stejnou vahu masa po tepelne uprave je pomerne
nerealne.
Preji pekny den

______________________________________________________________
> Od: diskuse@cestovni-ruch.cz
> Komu:
> Datum: 03.09.2007 21:51
> Predmet: COI (20^3100^5933)
>
>-------------------------> doporucujeme <-----------------------------
>Hledate vhodneho dodavatele? Zkuste www.cestovni-ruch.cz/dodavatele/ !
>Hledate objekty k provozovani? Zkuste www.cestovni-ruch.cz/reality/ !
>----------------------------------------------------------------------
>Prispevek pridan v 03.09.2007-21:51
>Prispevek zadal uzivatel "David W. Novak", email: 1000certu@quick.cz
>Prispevek do fora "Gastroporadna"
>Prispevek na tema "Tema: COI; "
>Text prispevku:
>
>Dovolte mi prosim laickou poznamku. Jsem pouze konzument, nikoli vyrobce
>nebo zpracovatel, takze si muzu dovolit pripadny omyl ...
>
>Jak poznam jako spotrebitel, kolik gramu mely suroviny, kdyz na taliri
budu
>mit porci, se kterou nebudu spokojeny (obed nelze vratit do stavu, jaky
mel
>pred upravou)? Neplatim za suroviny, ale za vyrobek (a to v mnozstvi,
ktere
>je garantovano jidelnim listkem). Zbytek je problem vyrobce. Me jako
>spotrebitele nezajima, kolik gramu mely suroviny - to se vsechno da
nastavit
>cimkoli - napriklad vodou (ta ma taky svou vahu - spise hmotnost). Na
>jidelnim listku se nepise: 150 g masa, 10 g zeleniny, ale gramaz
konkretniho
>jidla (ve finalni verzi).
>
>Osobne se domnivam, ze v danem pripade byla pokuta udelena opravnene -
ale
>mohu se mylit. Nejsem pravnik, ani hotelier, ani kuchar. Zakaznik nema
jak
>zkontrolovat, kolik g masa nebo priloh jste nacpali do trouby - jen kolik
ma
>na taliri. Vymluvy nize uvedeneho typu muze rict kazdy, i ten, kdo
skutecne
>podvadi ("Mily pane, opravdu na te panvi toho bylo 150 g., ze se to
zcvrklo
>na 50 - tomu opravdu nerozumim). A o tom, k cemu Vas ucili v 80. letech,
kdy
>uroven verejneho stravovani byla snad v nejhorsim myslitelnem stavu, snad

>netreba nic dodavat.
>
>Tolik muj laicky, ale spotrebitelsky racionalni nazor. Pokud se mylim,
>prosim o racionalni zduvodneni vyrobce. Dekuji
>
>David W. Novak
>
>
>----- Original Message -----
>From:
>Sent: Monday, September 03, 2007 8:51 PM
>Subject: COI (20^3100^5932)
>
>
>> -------------------------> doporucujeme <-----------------------------
>> Hledate vhodneho dodavatele? Zkuste www.cestovni-ruch.cz/dodavatele/ !
>> Hledate objekty k provozovani? Zkuste www.cestovni-ruch.cz/reality/ !
>> ----------------------------------------------------------------------
>> Prispevek pridan v 03.09.2007-20:50
>> Prispevek zadal uzivatel "Milan Nemrava", email: gasttour@volny.cz
>> Prispevek do fora "Gastroporadna"
>> Prispevek na tema "Tema: COI; "
>> Text prispevku:
>>
>> diskuse@cestovni-ruch.cz napsal(a):
>>> -------------------------> doporucujeme <-----------------------------
>>> Hledate vhodneho dodavatele? Zkuste www.cestovni-ruch.cz/dodavatele/ !
>>> Hledate objekty k provozovani? Zkuste www.cestovni-ruch.cz/reality/ !
>>> ----------------------------------------------------------------------
>>> Prispevek pridan v 03.09.2007-18:45
>>> Prispevek zadal uzivatel "long", email: askon@seznam.cz
>>> Prispevek do fora "Gastroporadna"
>>> Prispevek na tema "Tema: COI; "
>>> Text prispevku:
>>>
>>> Letos v lete jsem dostal pokutu od COI,za uvedenou vahu na JL.Uvadim
na
>>> JL vahu v syrovem stavu,jak masa,tak priloh (aspon nas to tak v letech
8o
>>> ucili),po zvazeni hranolek,kdy jsem si byl jist,protoze jsem sam
varil,me
>>> bylo receno,ze sidim zakazniky.Po dlouhem dohadovani me bylo receno,ze

>>> vahy uvedene na JL,jsou vahy hotoveho vyrobku. To ale nejde,kazde maso
i
>>> hranolky maji jine procento vody.COI me doporucila na JL dopsat,ze
vahy
>>> jsou uvedeny v syrovem stavu.Stalo me to 2 000,-Kc. muze me nekdo
>>> vysvetlit jak to je,a jak mam psat JL? Dekuji Vaculik
>>> -----------------------> jak odhlasit odber<--------------------------
>>> Toto neni nevyzadana zprava. Pro odhlaseni ci zmeny nastaveni prijmu
>>> navstivte stranku www.cestovni-ruch.cz/odberateladmin, kde muzete
>>> odhlasit odber z tohoto fora, prihlasit jina diskuzni fora ci zmenit
>>> diakritiku zasilanych prispevku. Odber je mozne zcela zrusit zaslanim
>>> odpovedi s predmetem zpravy UNSUBSCRIBE.
>>> -------------------------> jak reagovat <-----------------------------
>>> V pripade, ze na prispevek chcete reagovat, odpovezte na nej pomoci
>>> tlacitka Odpovedet ci Reply. Nemente subject/predmet ani adresata,
format
>>> zpravy by mel byt cisty text (ne HTML). Text, ktery nechcete vlozit
>>> (hlavicky, toto upozorneni apod.) smazte - vlozi se to, co je v tele
>>> zpravy. Vase zprava se automaticky zaradi do prislusneho diskuzniho
fora
>>> a rozesle vsem odberatelum prispevku z tohoto fora (a take Vam).
>> Dobry vecer,
>> Vas pripad je prvni ve sve rade o kterem slysim a domnivam se,
>> ze by se nemel odlozit jako pripad jedince. pokusim se v rade AHR
>> tento prispevek zaradit do programu a pozadat o vysvetleni primo
>> vedeni COI. Proto prosim o podrobnejsi informace, pripadne zaslete
na
>> sekretariat AHR k rukam pana Nemravi kopii zapisu , o ktery krajsky
>> inspektorat se jedna .
>> S pozdravem
>> Milan Nemrava
>> pobocka AHR usteckeho kraje
>>
>> -----------------------> jak odhlasit odber<--------------------------
>> Toto neni nevyzadana zprava. Pro odhlaseni ci zmeny nastaveni prijmu
>> navstivte stranku www.cestovni-ruch.cz/odberateladmin, kde muzete
odhlasit
>> odber z tohoto fora, prihlasit jina diskuzni fora ci zmenit diakritiku
>> zasilanych prispevku. Odber je mozne zcela zrusit zaslanim odpovedi s
>> predmetem zpravy UNSUBSCRIBE.
>> -------------------------> jak reagovat <-----------------------------
>> V pripade, ze na prispevek chcete reagovat, odpovezte na nej pomoci
>> tlacitka Odpovedet ci Reply. Nemente subject/predmet ani adresata,
format
>> zpravy by mel byt cisty text (ne HTML). Text, ktery nechcete vlozit
>> (hlavicky, toto upozorneni apod.) smazte - vlozi se to, co je v tele
>> zpravy. Vase zprava se automaticky zaradi do prislusneho diskuzniho
fora a
>> rozesle vsem odberatelum prispevku z tohoto fora (a take Vam).
>
>
>
>-----------------------> jak odhlasit odber<--------------------------
>Toto neni nevyzadana zprava. Pro odhlaseni ci zmeny nastaveni prijmu
navstivte stranku www.cestovni-ruch.cz/odberateladmin, kde muzete odhlasit
odber z tohoto fora, prihlasit jina diskuzni fora ci zmenit diakritiku
zasilanych prispevku. Odber je mozne zcela zrusit zaslanim odpovedi s
predmetem zpravy UNSUBSCRIBE.
>-------------------------> jak reagovat <-----------------------------
>V pripade, ze na prispevek chcete reagovat, odpovezte na nej pomoci
tlacitka Odpovedet ci Reply. Nemente subject/predmet ani adresata, format
zpravy by mel byt cisty text (ne HTML). Text, ktery nechcete vlozit
(hlavicky, toto upozorneni apod.) smazte - vlozi se to, co je v tele
zpravy. Vase zprava se automaticky zaradi do prislusneho diskuzniho fora a
rozesle vsem odberatelum prispevku z tohoto fora (a take Vam).

-----------------------> jak odhlasit odber<--------------------------
Toto neni nevyzadana zprava. Pro odhlaseni ci zmeny nastaveni prijmu
navstivte stranku www.cestovni-ruch.cz/odberateladmin, kde muzete odhlasit
odber z tohoto fora, prihlasit jina diskuzni fora ci zmenit diakritiku
zasilanych prispevku. Odber je mozne zcela zrusit zaslanim odpovedi s
predmetem zpravy UNSUBSCRIBE.
-------------------------> jak reagovat <-----------------------------
V pripade, ze na prispevek chcete reagovat, odpovezte na nej pomoci tlacitka
Odpovedet ci Reply. Nemente subject/predmet ani adresata, format zpravy by
mel byt cisty text (ne HTML). Text, ktery nechcete vlozit (hlavicky, toto
upozorneni apod.) smazte - vlozi se to, co je v tele zpravy. Vase zprava se
automaticky zaradi do prislusneho diskuzniho fora a rozesle vsem odberatelum
prispevku z tohoto fora (a take Vam).


© 1999-2023 Hotel Fontána, s.r.o. - Ubytování Svitavy.
Kontaktní e-mail info@cestovni-ruch.cz. Právní doložka Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu zakázáno vyjma odborných prací pro školní či vědecké účely v případě, že budou respektována pravidla citace a uvedení zdroje.