|
11
Příspěvek od Vít Pechanec z 23.09.2004 |
|
Sektor Horeca (hotely, restaurace a catering) se v ČR v letošním roce nachází na rozcestí. Kritickým momentem bylo květnové radikální zvýšení DPH u stravovacích služeb, které bylo očekáváno s velkými obavami a mělo podle některých scénářů vést k likvidaci řady firem.
Nejnovější informace, pocházející z červnového výzkumu INCOMA Horeca Monitor realizovaného v reprezentativním vzorku 700 managerů gastronomických provozoven, ukazují, že zvýšení DPH zatím nemá tak drastické dopady. O ukončení podnikání uvažují jen 3% dotazovaných, naprostá většina firem aktivně hledá cesty k vyrovnání se s novou situací, zejména prostřednictvím snížení nákladů a zefektivněním provozu.
Organizátoři konference Czech Horeca Summit 2004 (konané 3.11.2004 v TOP hotelu Praha) se snaží reagovat na novou tržní situaci a přicházejí s programem, jehož ambicí je přinést impulsy pro další rozvoj odvětví. Těžiště konference je ve 2 oblastech:
- diskuse o budoucích trendech českého trhu po vstupu do EU a jejich dopadech do podnikání velkých i menších firem
- prezentace úspěšných domácích i zahraničních podnikatelských konceptů (např. wellness zařízení, restaurace s vysokým standardem obsluhy, destinační management) a řešení v oblasti optimalizace provozu a marketingu
Informace o konferenci a jejím programu jsou průběžně aktualizovány na www.horeca21.cz . Zájemci o účast či propagaci v rámci konference mohou získat další doplňkové informace na adrese konference@incoma.cz |
|
© 1999-2023 Hotel Fontána, s.r.o. - Ubytování Svitavy. Kontaktní e-mail info@cestovni-ruch.cz. Právní doložka Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu zakázáno vyjma odborných prací pro školní či vědecké účely v případě, že budou respektována pravidla citace a uvedení zdroje. |
|
|