|
inventarizace kuchyně
Příspěvek od M. Klima z 30.03.2008 |
|
>Prosím o radu, jak nejlépe provádět inventury v
>kuchyni. Existuje nějaké stanovené ztratné
>/nebo jak se tomu říká/. Jedná se mi hlavně o
>maso a přílohy.
>Děkuji za každou radu
Vážená Evelino
Jak se na to koukám, tak Vám nikdo zatím neodpověděl a podle mně jen to proto, že toho chcete moc najednou a navíc se neumíte ptát tak aby každý věděl o co Vám jde.
Začnu tou Vaši druhou otázkou, zda existuje nějaké ztratné/neo jak se tomu říká.
Odpověď na to je jednoduchá a nemůže být jiná než že se tomu skutečně říká ztratné a že existuje. To je co jste chtěla slyšet?
Podobně otázka jak nejlépe dělat invenury v kuchyni také moc neříká. Musela byste specifikovat v jaké kuchyni a jakou inventůru máte na mysli.
Pokud nemáte sklad a všechno více méně kladujete v kuchyni, tak to není tak jendoduché jak se zdá a musela byste specifikovat jestli tu inventuru chcete děla denně, za týden, za měsíc nebo jedhou za rok na konci nějakého účeního období jak je stanoveno zákonem.
Pokud ale máte sklad, tak mimo nějakých zbytků, koření a nějakých drobností by nebylo nic k inventarizaci protože byste třeba i jen teoreticky měla nepoužité potraviny a zboží vrátit do skladu.
Jinak ale existuje celá řada možností jak inventury provádět. Vaše specifikace masa a příloh je ale neobvyklá, protože jak maso, tak přílohy jsou široký pojem. Já bych to spíše rozdělil na kontrolovatelné nebo nekntrolovatelné potraviny či zboží a na takové u kterého nějaká inventura ma vůbec význam. Abyste ztrávila čas v hodnotě několika set korun k tomu abyste zjistila že rozdíl mezi počáteční a konečnou invnturou je dejme tomu 50 nebo 100 Kč je vyložený nesmysl. Prostě musíte vědět, proč tu inventuru vůbec chcete dělat.
|
|
© 1999-2023 Hotel Fontána, s.r.o. - Ubytování Svitavy. Kontaktní e-mail info@cestovni-ruch.cz. Právní doložka Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu zakázáno vyjma odborných prací pro školní či vědecké účely v případě, že budou respektována pravidla citace a uvedení zdroje. |
|
|